برای خواندن مطالب خانوادگی این سایت‌ها را کلیک کنید

ساخت وبلاگ

حضور پررنگ و بی حساب و کتاب سایت های خانوادگی در اینترنت باعث سردرگمی خانواده ها برای مراجعه به لینک های مفید و غیرمخرب شده است.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، فضاي مجازي دنيايي است پر از اطلاعات و داده هاي مفيد و مضر. يکي از دغدغه هاي خانواده ها هنگام استفاده از اينترنت در خانه انتخاب پايگاه هاي مناسب براي همه اعضاي خانواده است. در اين مطلب چند پايگاه مفيد خانوادگي معرفي شده اند.

خانه تحول http://kht.ir

مدير سايت شاهين فرهنگ است. او با مستند «شعور آب» شناخته شد. بيشتر محتواها و مطالب سايت مباحثي است که در جلسات و دوره‌ها مطرح شده است و براي ديدن موضوعات آن بايد به بخش «ليست دوره‌ها» مراجعه کرد. اکثر مباحث ارائه شده در سايت الهام گرفته از مباحث ديني است. استفاده از سايت منحصر به بزرگسالان نيست. مثلاً مخاطب اصلي بخش «مسافرکوچولو» جوانان و نوجوانان هستند.

در قسمت نسيم اين بخش مي‌توان فايل‌هاي نمايشي حاوي داستان‌هاي آموزنده و مطالب روان شناسي را دريافت کرد که بيشتر براي مبلغان و مربيان به کار مي‌آيد. البته امکان ارسال فايل هم وجود دارد و مي‌توان مطالب مشابه را به اشتراک گذاشت. در بخش دعا مي‌توان دعاهاي صوتي با صداي شاهين فرهنگ را دريافت کرد.

امکان عضويت در سايت هم وجود دارد. با عضويت در سامانه پيامک «خانه تحول» مي‌توانيد از جلسات عمومي «خانه تحول» در شهر خودتان با خبر شويد. در بخش اخبار برنامه‌هاي ماهانه و آخرين اخبار خانه تحول به نمايش در مي‌آيد. فروشگاه سايت فعلاً تعطيل است. ارگان‌ها و مؤسسات مي‌توانند در بخش درخواست دوره نسبت به برگزاري دوره‌هاي خانه تحول در شهر يا مؤسسه خود اقدام کنند. جذابيت مطالب سايت با طراحي زيبايش مضاعف شده است.

چارقد http://charghad.ir

«چارقد، خانه‌اي است براي دختر مسلمان ايراني، با تمام مشخصاتش. دختري که علي‌رغم زياد تکرارشدن نامش و سوژه‌شدنش غريب مانده است؛ و هيچ‌کس نمي‌خواهد آني که واقعاً هست را به رسميت بشناسد. نه سريال‌هاي تلويزيون در نمايش اين شخصيت با تمام مؤلفه‌هايش موفق بوده‌اند و نه در قاب سينما آني که واقعاً هست به تصوير کشيده شده است. نه فعالان دفاع از حقوق زنان او را مي‌شناسند و نه طيف‌هاي سنتي و مذهبي مان جنبه‌هاي به روز شده‌ي اين هويت را در نظر مي‌گيرند».

«اين شده است که او ديده نمي‌شود، يا اشتباه ديده مي‌شود، جايي را ندارد براي معرفي کردن خودش، سينما مال او نيست، در سينما اغلب دخترهاي پيشرفته و تحصيل‌کرده دخترهاي بي‌بند و بار و بي‌تعهد به ارزش‌هاي اخلاقي و ديني هستند. در تلويزيون نيز تصوير ارائه شده چندان به واقعيت جامعه نزديک نيست، همان‌طور که در فضاي مجازي ( به هزار و يک دليل) برخلاف فضاي واقعي اين دخترها حضور و فعاليت چشمگيري ندارند».

اين‌ها قسمتي از متن صفحه «درباره ما» ي سايت چارقد بود. در تابستان سال 1385 اردويي تخصصي مختص خانم‌هاي وبلاگ‌نويس از سراسر کشور با نام «طهورا» برگزار شد. اردوي سه‌روزه‌ اي که از دل آن، مجله الکترونيک چارقد؛ مجله‌ اي ويژه براي دختران مسلمان نيز متولد شد. سايتي که با نگاهي نو به مسائل خانواده، زنان و دختران مي‌پردازد. شايد باورش براي برخي سخت باشد، ولي نويسنده مرد هم بين چارقدنويسان پيدا مي‌شود. اعتقاد دارند قرار است در کنار همه‌ي مردان و زناني که فکر مي‌کنند مي‌توانند عضوي از اين راه ساده و پردغدغه‌شان باشند بنويسند؛ فقط مهم اين است که چارقدي باشند ...

بيشتر نويسندگان نگاهي آسيب‌شناسانه به مسائل دختران، زنان و خانواده دارند؛ و زمينه اصلي مطالب، داشتن نگاهي ديني و متناسب با مؤلفه‌هاي بومي کشور است. از بخش‌هاي جالب چارقد مواردي مثل: آشتي با غذاي ايراني، سفرنامه نويسي‌هاي دخترانه و معرفي پوشش‌هاي متنوع، مصاحبه با زنان و دختران موفق مسلمان در ديگر کشورهاي اسلامي و نقد فمنيسم است.


موضوعات مطالب هم در اين موارد مي‌گنجد: ادب و فرهنگ، رسانه، جامعه، دين، دخترانه، خانواده. در بخش «چارگوشه» مي‌توان اخبار خانواده را پيگيري کرد و بخش «چارخانه» فتوبلاگ چارقد را تشکيل داده است. با اينکه چارقد تلاش مي‌کند تا زن و دختر ايراني را نشان دهد، به نظر مي‌رسد سهم زنان روستايي در چارقد بسيار کم است و لازم است چارقدي‌ها برايش تدبيري انديشه کنند.

پيشنهاد مي‌ شود مطالب زير را از دست ندهيد: «هفت راه براي حفظ نهاد خانواده»، «چند مي‌گيري حجاب نداشته باشي؟»، «اين عشق از معجزات خداست!»، «حقوق خانواده براي زنان (۱)»، «زنان ايراني با چادر راه نمي‌روند؛ با چادر پرواز مي‌کنند»، «مهمان چارقد به‌صرف توپک‌هاي خرمايي» «چادر مشکي، حجاب مبتذل؟!» و «زنان ايراني دارند ديوانه مي‌شوند!».

سايت خانواده اسلامي شميم http://www.shamimm.ir

سايت خانواده اسلامي تقريباً جامع است. از مباحث روانشناسي خانواده تا سخنراني و گنجينه تصاوير را در خود دارد. بخش‌هاي دانستني‌هاي خانواده، آئين خانواده، پيوند آسماني، گل‌هاي زندگي و مشاوره خانواده مستقيماً با مباحث نظري و کاربردي براي خانواده در ارتباط است. در دانستني‌هاي خانواده مي‌توانيد اخبار و اطلاعات پزشکي و بهداشتي خانواده را دنبال کنيد.

در بخش آئين خانواده قسمت‌هاي خانواده موفق و خانوده شهدا کاربردي‌تر است و مي‌تواند الگوي خوبي براي خانواده‌ها باشد. هر چند مطالب توليدي سايت بسيار کم است ولي آنچه گردآوري شده است مفيد است و پاسخگوي نياز اعضاي مختلف خانواده است. از بخش بازي و سرگرمي سايت مي‌توان براي کودکان بازي‌هاي اينترنتي و يا کتاب و نرم‌افزار براي موبايل دريافت کرد.

محتواهاي سايت محدود به متن نيست. در گنجينه صوتي سايت سخنراني‌هاي اساتيد در موضوعات مختلف ديني، اعتقادي، خانوادگي و اجتماعي يافت مي‌شود.

آستان مهر http://astanemehr.ir/

سايت متعلق است به مؤسسه خدمات مشاوره‌اي جوان و پژوهش‌هاي اجتماعي آستان قدس رضوي. البته يک پايگاه نيست. دو پايگاه اصلي که به روزرساني مرتبي دارند عبارت اند از: باشگاه فعلن مجردها و باشگاه همسران جوان؛ و چهار پايگاه ديگر که مربوط به خدمات مؤسسه مي‌باشند عبارتند از: سامانه آموزش مکاتبه‌اي (ارائه بسته‌هاي چند رسانه‌اي با هدف بهبود سبک زندگي مخاطبان)، سامانه پاسخگويي تلفني (پاسخ به سؤالات شهروندان مشهدي از طريق تلفن)، مرکز آموزش و پايش روان (پايگاهي براي مشاوره روانشناسي)، فروشگاه الکترونيکي جوان (خريد اينترنتي محصولات مرکز خدمات مشاوره). از توضيح بيشتر درباره اين چهار سايت مي‌گذريم و به باشگاه فعلن مجردها و باشگاه همسران جوان مي‌پردازيم.

باشگاه فعلن مجردها: فقط مخصوص مجردها نيست. اين را به خاطر اينکه بخشي دارد به نام «فقط پدر و مادرها بخوانند». در صفحه «روزي‌که ازدواج کردم» مي‌توانيد در مورد ريزه‌کاري‌هاي زندگي شخصيت‌ها بخوانيد. «راديو زندگي» صوت‌هاي موضوعي اساتيد و کارشناسان مربوطه را به شما ارائه مي‌دهد و مي‌توانيد آن‌ها را دريافت کنيد. براي کساني که فعلاً مجرد هستند خوب است سري به بخش جام‌جهان‌بين اين باشگاه بزنند و با سنت‌هاي ازدواج در ايران و ديگر کشورها آشنا شوند.

اگر دلتان خواست از بين تجربيات ريز و درشت زندگي خود يکي را انتخاب و در قالب خاطره‌اي کوتاه در صفحه «نوبت شما» ثبت کنيد تا ديگران هم از تجربيات شما استفاده کنند. سؤالات خودتان را مي‌توانيد در صفحه «فانوس دريايي» درج کنيد و منتظر جواب گرفتن باشيد. فايل‌هاي تصويري مخصوص موبايل براي ارسال از طريق بلوتوث، که صحبت‌هاي کارشناسان را شامل مي‌شود هم در صفحه «زندگي آموختني است» گرد هم آمده است.

باشگاه همسران جوان: براي استفاده از مطالب سايت بايد در آن عضو شد. باشگاه فعلن مجردها هم همين طور بود. کليات صفحات راديو زندگي، ايستگاه داستان، من يار مهربانم، زندگي آموختني است، پرونده ويژه، دنياي وارونه، پيغامي از بهشت و خبرگزاري اختصاصي شما مثل باشگاه فلعن مجردهاست ولي با محتواي مخصوص همسران جوان. اينجا مي‌توان بعد از بله، زير يک سقف، آن سوي خط، زندگي رضوي و وقت مشق را ديد.

اگر در زندگي مشترکتان سؤالي برايتان پيش آمده است يا با مشکلي رو به رو شده‌ايد به صفحه «با ما مشورت کنيد» برويد و سؤالتان را مطرح کنيد و پاسخ خود را از کارشناسان حوزه مربوطه دريافت کنيد. اين را هم بدانيد که هم زمان با برگزاري آيين اختتاميه سايت اينترنتي «باشگاه همسران جوان» در پنجمين جشنواره بين المللي رسانه هاي ديجيتال در سال ٩٠، عنوان بهترين پايگاه اينترنتي با مخاطب خانواده را به خود اختصاص داده است.


ساج (سامانه آموزش الکترونيکي ازدواج جوانان) http://saj.ir

سامانه آموزش الکترونيکي ازدواج جوانان مخصوص ازدواج و مسائل پيراموني آن است و طبعاً مخاطب خاصش جوانان محسوب مي‌شوند. آموزش‌هاي قبل و بعد از ازدواج توسط اساتيد و کارشناسان برجسته انجام مي‌شود و براي استفاده از اين آموزش‌ها بايد در سامانه آموزش الکترونيکي عضو شد.

علاوه بر صفحه سامانه آموزشي مي‌توان از صفحه پورتال نيز استفاده کرد. البته اين صفحه فقط مخصوص جوانان نيست و خانواده‌ها نيز مي‌توانند از آن بهره ببرند. پرونده‌هاي ويژه سايت به صورت موضوعي به مسائلي مي‌پردازند که دغدغه خانواده‌ها محسوب مي‌شوند.

اگر سايت و يا وبلاگ داريد مي‌توانيد با ثبت سايت و وبلاگ خود در سامانه سايت مطالب خود را با ديگر اعضاء ساج به اشتراک بگذاريد. در بخش احکام فتاواي مراجع تقليد در مورد مباحث احکامي پيرامون ازدواج آورده شده است.

پايگاه اطلاع رساني تغذيه و سلامت http://www.behsite.ir

پايگاهي است پر از مقاله. براي افرادي از خانواده که مي‌خواهند درباره تغذيه و مسائل بهداشتي و پزشکي خانواده بيشتر بدانند. البته اخبار حوزه بهداشت و سلامت را هم مي‌توانيد از همين سايت دنبال کنيد. سايت توسط گروه مؤسس، گروه علمي و گروه تحريريه پشتيباني مي‌شود.

مقالات سايت توليدي است و بيشتر حول محور تغذيه نگاشته شده است. تغذيه در سفر، تغذيه در فصول مختلف سال، تغذيه و بيماري‌ها و ... . امکان عضويت در خبرنامه سايت هم وجود دارد و آخرين اخبار و مقالات به رايانامه شما ارسال خواهد شد. اين را هم اضافه کنيم که برخي از بخش‌هاي سايت هنوز فعال نشده است.

تبيان http://www.tebyan.net

تبيان هم مثل راسخون از سايت‌هاي جامع محسوب مي‌شود. البته هم قبل‌تر از راسخون راه اندازي شده است و هم قوي‌تر و با موضوعات بيشتري ظاهر شده است. پشتيبان اصلي تبيان سازمان تبليغات اسلامي کل کشور است.

اين سازمان تبيان را در سال 81 راه‌اندازي کرده است. سايت به هفت زبان به روز رساني مي‌شود و جز يکي از پرمخاطب ترين سايت‌هاي ايراني محسوب مي‌شود. هر قسمتش براي افرادي از خانواده مناسب است. بخش‌هايي که مستقيماً براي خانه و خانواده طراحي شده‌اند عبارتند از: خانواده ايراني، کلوب ازدواج، تغذيه، سلامت، کودک و نوجوان، مشاوره. البته هر کدام از اين‌ها زيرصفحه‌هايي دارند که به موضوعات جزئي‌تري پرداخته است.

حوزه علميه و مدرسه اينترنتي تبيان يکي از ابتکارات اين سايت به حساب مي‌آيد. همچنين سرمايه‌گذاري اين سايت در توليد بازي هاي رايانه‌اي استاندارد و ايراني براي کودکان و نوجوانان از کارهايي است که نمونه‌اش پيدا نمي‌شود. مسابقات روزانه تبيان جوايز خوبي دارد. اگر به دنبال شبکه اجتماعي پاک براي اعضاي خانواده مي‌گرديد مي‌توانيد در تبيان عضو شويد و از آن استفاده کنيد.

بايد گشت و گذاري در تبيان زد و ديد چه کم دارد و بعد با مديرانش تماس گرفت و از آن‌ها خواست به آن اضافه کنند!

چي بپزم!؟ http://chibepazam.com

فرقي نمي‌کند آقا هستيد يا خانم، فقط کافي است نوع غذايي که مي‌خواهيد درست کنيد را انتخاب کنيد و بعد سيستم انتخاب گردشي سايت يکي از غذاهاي آن دسته را به شما نمايش مي‌دهد. اگر خوشتان آمد روي دکمه «خوبه، چطوري درستش کنم؟» کليک مي‌کنيد و اگر غذا را دوست نداشتيد دکمه ديگر، «خوشم نيومد يکي ديگه بگو...» را کليک مي‌کنيد. اگر غذاي خاصي در نظر داريد ولي نحوه پخت آن را نمي‌دانيد مي‌توانيد از سيستم جستجوي سايت کمک بگيريد.

ايده کار کاملاً ايراني است و سايت متعلق به يک خانواده ايراني است و مشابه خارجي هم ندارد. دستور پخت نزديک به 250 نوع غذا در سايت وجود دارد و از هر کدام عکس‌هايي هم هست. مديريت سايت تلاش کرده است دستور پخت برخي از غذاها را از گوشه و کنار فضاي مجازي جمع کند و به آن‌ها ارجاع دهد. پس اگر سايت يا وبلاگ آشپزي داريد طريقه معرفي آن به «چي بپزم!؟» را در صفحه ارتباط با ما دريافت کنيد. برخي اخبار از دنياي سلامت و تغذيه هم در کنار سايت به نمايش در مي‌آيد. ضمناً نيمي از درآمد سايت صرف تهيه غذا براي کودکان گرسنه خواهد شد.

هفته نامه همسر...
ما را در سایت هفته نامه همسر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hamsarmagazingo بازدید : 154 تاريخ : شنبه 20 خرداد 1396 ساعت: 16:38